Centrale verwarming

Centrale verwarming | Verwarmingsketel kopen | CV ketel onderhoud | Ketelreiniging

  OFFERTE VERWARMING

  Aanvraag voor centrale verwarming:*

  Meerdere selecties mogelijk.

  Locatie van de werf?*

  Deadline?*

  Beschrijf uw opdracht*

  Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze verwarmingsinstallateurs voldoende informatie hebben om op te reageren.
  Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
   


  Specialist in centrale verwarming

  Zoekt u naar een specialist voor uw centrale verwarming? Wij zijn gecertificeerd verwarmingsinstallateur voor onderhoud, keuringenplaatsingen & herstellingen.

  Daarnaast kan u bij ons ook terecht voor de aankoop van een nieuwe CV ketel en het onderhoud daarvan (herstellingen + ketelreiniging).

  Uiteraard zijn we ook beschikbaar voor volgende zaken omtrent verwarming: vloerverwarming, radiatoren, gasleidingen, airconditioning, ventilatie, warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen.

  Nieuwe CV ketel kopen?

  Door goed op te letten kun je ervoor zorgen dat je een verwarmingsketel koopt die jouw wensen en behoeften kan aanvullen. Zo is het bijvoorbeeld heel belangrijk om vanaf de start duidelijkheid te creëren over hoeveel wattage er nodig is voor de ketels of wat voor soort gas/aardgas dan wordt gebruikt. Ook moet je natuurlijk rekening houden met het budget, want dit laatste speelt ook wel een rol.

  Nieuwe CV ketel kopen? Wij adviseren u naargelang uw budget over de verschillende soorten en hun terugverdientijd.

  Welke soorten ketels bestaan er?

  De meest voorkomende soorten CV ketels zijn:

  • Condensatieketel: dit is de beste optie omdat het energiegebruik tot 60% afneemt. De energiebron is gas of mazout. Prijzen liggen tussen €2500 en €5000.
  • Hoogrendementsketels: hoogrendementsketels werken op aardgas of mazout (stookolie) en hebben een hoger rendement dan de conventionele gas- of mazoutketel. Dit type verwarmingsketel staat ook bekend als ‘lage temperatuurketel’.  Prijzen liggen tussen €1500 à € 2500.
  • Hybride ketel: het is een combinatie van warmtepomp (lucht-water) en condenserende ketel. Zo’n hybride ketel gaat op elk moment de meest voordeleigste energiebron met het hoogste rendement kies: elektriciteit of gas/mazout, afhankelijk van weersomstandigheden, prijzen enerzijds én anderzijds … Prijzen liggen tussen €400 à € 10000.
  • Pelletketel: naast gas en mazout kan je ook kiezen voor een verwarmingsketel die werkt op vaste, organische brandstoffen zoals houtsnippers. Dankzij deze biomassaketels of pelletketels haal je bovendien een uitstekend rendement én draag jij je steentje bij tot het milieu met hernieuwbare energie! De prijs is wel duurder (tussen €4000 en €20000), maar op termijn verdien je dit wel terug en is het goedkoper vanwege de lage prijs van houtsnippes en pellets.

  Onderhoud CV ketel?

  Of heeft u een onderhoud of herstelling nodig? ALV Technics is vertrouwd met alle soorten verwarmingsketels.

  Het onderhoud van het centrale stooktoestel is een verplicht én belangrijk klusje dat moet worden uitgevoerd omwille van de veiligheid.

  Het is verplicht:

  •  gas (aardgas, butaan, propaan) moeten 2-jaarlijks een onderhoud krijgen.
  • stooktoestellen op stookolie of vaste brandstof zoals hout, pellets, … moeten jaarlijks een onderhoud krijgen.

  Zie ook: https://www.vlaanderen.be/verplicht-onderhoud-van-uw-cv-installatie-centrale-verwarming

  Ketelreiniging

  Bij elk onderhoud gaan we dus ook uw ketel reinigen omdat het belangrijk is om een goede werking, een optimaal rendement en lange levensduur te verzekeren.

  Neem vrijblijvend contact op!

  Aarzel niet en vul vrijblijvend contactformulier in voor een gratis plaatsbezoek en prijsofferte.